Päijät-Häme – Ehdokkaamme 23.01.2022 Aluevaaleihin

Vuosikausia puhutusta sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksesta (sote) on viimeinkin tulossa totta. Vuoden 2023 alusta alkaen liki 300 manner-Suomen kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät uusien hyvinvointialueiden järjestettäväksi.

Vuonna 2023 hyvinvointialueet vastaavat siis nykyisten terveyskeskusten toiminnasta, erikoissairaanhoidosta, julkisesta hammashoidosta, lasten neuvoloista, perheneuvoloista, mielenterveys- ja päihdepalveluista sekä monesta muusta.

Samalla palo- ja pelastustoiminta eli nykyiset alueelliset pelastuslaitokset siirtyvät hyvinvointialueiden hoitoon.

Vain Helsinki on poikkeus. Helsingissä kaupunki vastaa edelleen itse sosiaali-ja terveyspalveluista sekä palo- ja pelastustoimesta. Siksi helsinkiläiset eivät äänestä aluevaaleissa.

Sote-uudistuksen ja hyvinvointialueiden avulla pyritään turvaamaan kaikille yhdenvertaiset palvelut Suomen joka kolkassa. Ihmisten vanheneminen lisää terveyspalvelujen tarvetta ja kustannuksia. Vanhalla mallilla kaikki kunnat eivät välttämättä olisi selvinneet palvelujen järjestämisestä.

Jotta hyvinvointialueilla olisi samanlainen demokraattinen pohja kuin kunnilla tai Suomen valtiolla, järjestetään aluevaalit tammikuussa 2022. Aluevaaleissa valitaan edustajat hyvinvointialueen ylimpään päätöksentekoelimeen, aluevaltuustoon.

Vain äänestämällä vaikutat, kuka päättää sinua lähellä olevista sosiaali- ja terveyspalveluista lääkäristä lastensuojeluun.

Ennakkoäänestys kotimaassa: 12. – 18.1.2022

KÄRKÖLÄN SDP:n EHDOKKAAMME :Matin facebook sivut ; https://www.facebook.com/sallilamatti

Olen 48-vuotias pelastustoimen asiantuntija. Asun Kärkölän Marttilassa. Lähdin aluevaaleihin ehdokkaaksi, koska vaaleissa on kyse minulle tärkeistä asioista ja haluan olla vaikuttamassa siihen, että Päijät-Hämeessä sosiaali- ja terveyspalveluja kehitetään inhimillisempään suuntaan. Minulla on ylempi amk-tutkinto turvallisuusjohtamisesta. Minulla on laaja kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon toimintakentästä, sillä työskentelen päivittäin sote-alan työntekijöiden ja palvelun käyttäjien kanssa. 

Minulle pienten paikkakuntien ja maaseudun asiat ovat lähellä sydäntä. Asunhan itsekin maaseudulla. Pienten paikkakuntien sote-palvelut tulee olla saatavilla lähipalveluina. Uskon, että jokaisella on oikeus ihmisarvoiseen elämään ja oikeus saada tarvitsemaansa hoitoa. Sydäntäni lähellä ovat yhteiskunnan heikommassa asemassa olevat, joiden äänenä pyrin toimimaan aluevaltuustossa. Koen, että osaamisellani on annettavaa aluevaltuustossa. 

Facebook;

https://www.facebook.com/ViljamaaRaila

Twitter;

https://twitter.com/ViljamaaRaila

Instagram;

https://www.instagram.com/viljamaaraila